- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סטניסלב נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום הרצליה |
18300-09-09
28.11.2010 |
|
בפני : אבי שליו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קומיש סטניסלב |
: מגדל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
לפני בקשה למינוי מומחה רפואי נוסף בתיק, בתחום הנוירולוגיה.
בהתאם לכתב התביעה, התובע יליד 1978 נפגע בתאונת דרכים ביום 6.10.07
עם הגשת התביעה, התבקש מינוי מומחה אורתופדי וזה אכן מונה בהחלטת בית המשפט מיום 8.3.10, אולם במסגרת הדיון הצביע ב"כ התובע על היבטים נוירולוגים לפגיעה האורתופדית, כגון חולשה ברגל שמאל ובעקבות זאת נקבע כי האורתופד שמונה בתיק, פרופ' אלכסנדר בלנקשטיין, יחווה דעתו בשאלה האם יש מקום למינוי מומחה נוסף.
המומחה המליץ בחוות דעתו על מינוי נוירולוג, שיחווה דעתו ביחס לחולשה ברגל שמאל, חוסר תחושה ורעד – תסמינים בהם הבחין אצל התובע בעת בדיקתו, ועל כן הוגשה בקשה זו.
לטענת הנתבעת בתגובתה לבקשה, אין מקום למנוי נוירולוג עקב היעדר ממצא אובייקטיבי לפגיעה נוירולוגית המהווה ראשית ראיה למינוי להבדיל מתלונות סובייקטיביות של התובע. עוד מבקשת הנתבעת כי במידה ויחליט בית המשפט על מינוי נוירולוג – ישית את התשלום על התובע לאור העדר הראיות כאמור.
ככלל, המלצת המומחה הרפואי למינוי מומחה בתחום אחר מהווה ראשית ראיה לצורך מינוי המומחה הנוסף. אמנם ההמלצה אינה מחייבת את בית המשפט ואינה באה במקום שיקול דעתו, אולם יש בה כדי לסייע לבית המשפט, שכן עניינים שברפואה אינם במסגרת הידע השיפוטי. המלצתו של המומחה בעלת משקל חשוב במקרים בהם לא תמיד ברור לאיזה תחום רפואי שייכת הפגיעה הנטענת.
(ראה לדוג': ת"א (ת"א) 14550/08 ויסמן נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ, תק-של 2009(1) 4985).
במקרה דנן, התבקש האורתופד לחוות דעתו בשאלת מינוי מומחה נוסף ולאחר בדיקת התובע המליץ על מינוי אורתופד וזאת על מנת לברר האם תסמיניו של התובע, כפי שבאים לידי ביטוי בתלונותיו הסובייקטיביות ובחוות דעת המומחה, קשורים קשר סיבתי לתאונה, האם קיימת נכות רפואית ומה שיעורה.
עם זאת, מאחר וקיים ספק מסוים בקיומו של קשר סיבתי בין תלונות התובע לתאונה ובעובדה שבמסמכים הרפואיים מהמועד שבסמוך לתאונה צוין כי לא נמצא כל ממצא נוירולוגי, יש מקום להטיל את עלות התשלום למומחה גם על התובע, וזאת כ"מבחן רצינות" לטענותיו (ראה: רע"א 4911/09 סהר ציון חברה לביטוח בע"מ נ' כשרי, תק-על 2009(3) 2511, 2513 ).
בהתאם לכך, ימונה מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה שבשכרו ישאו הצדדים בחלקים שווים. ככל שיתברר שקיימת נכות נוספת, יהא רשאי התובע לעתור להשבת חלקו בשכר המומחה.
המומחה יתייחס בחוות דעתו למצבו הרפואי הקודם של התובע ויקבע את שיעור הנכות שיש לייחס למצבו הקודם של התובע.
החלטת המינוי תינתן במסגרת החלטה נפרדת.
ניתנה היום, כ"א כסלו תשע"א, 28 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
